Rallyworld


Rallyworld 2011 Met deze 26ste editie van Rallyworld komt ook een einde aan een stukje rallygeschiedenis. Herinner je het seizoen 1997, toen de eerste WRC's hun opwachting maakten. Rallyworld zou hun doen en laten gedurende 14 jaar minitieus volgen.

Zowel op de mondiale scènes als op het Belgische toneel hebben deze wagens overduidelijk hun stempel gedrukt op hun tijdperk. Toyota Corolla, Ford Escort en de Focus, Subaru Impreza, Citroën Xsara en de C4, Skoda Octavia en de Fabia, Seat Cordoba, Mitsubishi Evo, de Peugeots 206 en 307, ... een schier eindeloze lijst ! Stuk voor stuk wagens die miljoenen harten sneller deden slaan en dat in een tijdperk dat door één 'superman' gedomineerd werd.

Want met 62 WK overwinningen is Sébastien Loeb nu al een legende geworden in de autosport. En niets dat er op wijst dat hij zijn sportieve terugtocht straks al gaat aankondigen. En dus blijft 'Seb' de haast onverwoestbare referentie voor menig rallyrijder. Jari-Matti Latvala, Mikko Hirvonen, Sébastien Ogier, Petter Solberg en zo vele anderen ... allemaal willen ze hem kloppen !

Het is deze laatste die onze gesprekspartner van dienst is en in een exclusief interview verklapt hij ons hoe zeer hij Loeb inderdaad wil kloppen en hoe hij dat in 2011 ook effectief denkt te gaan doen.

Hoeft het gezegd dat Rallyworld ook dan weer op de eerste rij zal zitten wanneer de nieuwe WRC's op het toneel verschijnen ? Zal de Citroën DS3 hetzelfde niveau bereiken als zijn illustere voorganger ? Doet de Fiesta het beter dan de Focus ? En wat met de Mini, die in een ver verleden al fabuleuze dingen liet zien ? Mogen we straks ook andere constructeurs als VW en Toyota verwelkomen ?

Is het WRC nu al veelbelovend, hetzelfde kan gezegd worden van het IRC waar we met z'n allen hopen dat de 'nationale driekleur', dank zij 'Fast' Freddy Loix en Thierry Neuville, straks weer uitbundig mag gaan wapperen ... Deze laatste is ontegensprekelijk een wissel op de toekomst voor de Belgische rallysport en tevens een mooi voorbeeld voor tal van jongeren die nu nog hun kansen gaan in onze eigen nationale titelstrijd, maar binnenin ongetwijfeld ook hogere ambities koesteren.

Laten we, vooraleer weer in de actie van 2011 te stappen, echter nog even genieten van al dat moois wat 2010 ons op verschillende niveau's kon bieden. Beleef samen met Rallyworld opnieuw de emoties en prestaties van een rijk en boeiend jaar. Zowel in het WRC, het IRC, het Belgisch kampioenschap als in de ... Argentijnse Dakar.

Sponsors

  • TW-Steel
  • DS3